Mer Dafgårds - Korv Stroganoff och Kyckling Jacob.


Dafgårds har som bekant ett stort utbud av frysta rätter. De lite dyrare bär Leif Mannerströms namn. Lite billigare är standardutbudet. Det finns ett 20-tal rätter att välja mellan. Jag har testat två av dem: Kyckling Jacob och Korv Stroganoff.

Låt oss börja med Kyckling Jacob. Enligt förpackningen består rätten av tärnad kycklingfilé i krämig chilikryddad sås med ris, banan och gröna ärtor. Det var inte receptet sist jag gjorde en flygande Jacob. Ärtor? Och var är jordnötterna? Och visst ska det vara bacon i?


Jag vet inte hur de tänkte, för jordnötter och bacon är det som ska balansera den söta bananen. I den här sammansättningen blir bananen bara konstig. Såsen är visserligen krämig, men rätt menlös. Den hjälper inte ett dugg de stackars torra, smaklösa bitarna av kycklingbröst som badar i den.

Upphovsmannen Ove Jacobsson var verksam inom flygfrakt, därav namnet. I originalreceptet kryddades kycklingen med italiensk salladskrydda. Det hade varit bättre än inte alls.

Betyg för Dafgårds Kyckling Jacob

Matkvalitet: 3/10
Smak: 3/10
Mättnad: 4/10
Pris för värde: 4/10
Totalomdöme: 3+/10

Gör de Korv Stroganoff bättre då? Skulle den tandlöse, ryske 1700-talsgreven Stroganov godkänna anrättningen? Han som bad sin kock att strimla köttet för att lättare kunna äta det. Det hade han kanske. I ursprungsrätten är det strimlad biff. Den här varianten består av strimlad falukorv, en gräddig tomatsås, ris och gröna bönor.


Det är vad det är och smakar, varken mer eller mindre. Men, liksom i rätten Kyckling Jacob, misstänker jag att köttet aldrig mött såsen innan de förenats i förpackningen. Därför blir både korven, och kycklingen, smaklös. Den har aldrig fått chansen att ta åt sig av några kryddor.

Det är smaklöst, återigen. För att kunna äta upp går jag loss med lite cayenne, svartpeppar och salt. 

Betyg för Dafgårds Korv Stroganoff

Matkvalitet: 4/10
Smak: 4/10
Mättnad: 4/10
Pris för värde: 4/10
Totalomdöme: 4/10

En eloge ska Dafgård ha för sina innehållsförteckningar och avsaknaden av konstigheter. Jag ser inga tveksamma ingredienser. I stort hade det varit vad jag själv hade använt.

Kommentarer

  1. Den heter ju inte ens flygande jacob utan bara kyckling jacob

    SvaraRadera

Skicka en kommentar