Dafgårds och Leif Mannerströms kalops - Okej, men inget jag hade skrivit under på.


Det här är Leif Mannerströms kalops. Det är i alla fall hans recept enligt Dafgårds. 

Hyllorna är fulla med såser som bär kända kockars namn och andra exempel som det här. Jag har svårt att förstå hur man vill fläcka ned sitt namn så. 

Nu är det här inte det värsta skräckexemplet. Här har faktiskt Dafgårds och Mannerström skapat något som smakar hyfsat gott. Och ingredienserna innehåller inga konstigheter. Det är kalops, utan tvekan. Grytan har rätt smaker. Det är mustiga smaker och kryddpepparn är där. Potatismoset är överraskande gott och känns äkta. Men var är köttet?Det är bara några små bitar av tveksam kvalitetet. 

Jag gillar kalops. Skolans smakade dock minst lika bra, och där var de åtminstone inte så snåla med köttet. 

Det här är knappast det Leif Mannerström skulle servera på någon av sina restauranger. Visst, det kostar betydligt mer på både Kometen och Sjömagasinet, men varför sätta sitt namn på något i den här stilen?

Betyg

Matkvalitet: 6/10
Smak: 7/10 Mättnad: 6/10 Pris/värde: 6/10 Totalomdöme: 6+/10

Kommentarer