La Pizza - Pasta och tre såser.


Hemkörning är alltid skönt. Den här gången blev det också från en bra pizzeria - La Pizza på Klockartorpet i Västerås. Beställningen stod OnlinePizza för.

Men det blev pasta i stället för pizza. Och för den får de både ris och ros. Jag valde en variant som mixar tre av de andra pastarätterna - Penne Tre Sugi. Lite "sventailenskt" kanske, men ska förmodligen betyda Penne-pasta med tre såser.

Det är en kombination av ingredienser från tre andra rätter beskrivet som "Pasta med gorgonzola-, mamma-, och fusillisås" och kostar 96 kronor.

Gorgonzola-sås är förstås den stinkande osten med samma namn samt grädde. Mamma-sås är deras egen "uppfinning". Det är bacon och lök i kryddstark gräddsås. Fusilli-sås innebär att kassler och champinjoner också ingår i blandningen.


På tallriken ligger halva innehållet av vad som levererades. En rejäl mängd alltså. Den räcker till två måltider, vilket ändå gör det hyfsat prisvärt.

Pastarätter från pizzerior brukar inte imponera, men den här gör det faktiskt. Pastan är i perfekt konstistens och smakerna hänger ihop väl. I det här fallet är det som sagt en kombination av tre såser, men egentligen är det den kryddstarka gräddsåsen med lite extra ingredienser. Såsen är alldeles lagom kryddstark.

Det enda som drar ned betyget är att såsen är väldigt tjock. Den innehåller mycket stärkelse och smakar därför lite mjölig.

Men, för vad det är, en god pastarätt.

Betyg

Matkvalitet: 7/10
Smak: 7/10
Mättnad: 9/10
Pris/värde: 6/10
Totalomdöme: 7+/10

Kommentarer