Tre färdigrätter från ICA Maxi – Tre katastrofer.

ICA Maxi på Hälla i Västerås lagar egen mat och erbjuder ett flertal färdigrätter. Jag har provat tre, och jag förstår inte hur man kan misslyckas så.


Låt mig börja med deras lasagne. I min värld är lasagne lager av pasta varvat med ostsås och köttfärssås. Gärna med en nypa kärlek och respekt för ingredienserna. Men den här butiken misslyckas med precis allt.

Pastan är fullständigt överkokt. Köttfärssåsen är bara köttfärs, okryddad. Säkert från ett paket som var på väg att gå ut (i och för sig bra att den kommer till användning). På detta slänger de krossade tomater och ost i de olika lagren.

Krossade tomater är bittra. Så hela upplevelsen blir en mosig, okryddad och besk historia. Obegripligt dåligt.

Den dyraste rätten var fläskfilé med rotsaksgratäng. Det låter gott, och svårt att misslyckas med. Men de lyckas. Den tunnt skurna helstekta fläskfilén är visserligen saftig, men extremt salt. Dessutom täckt med någon form av BBQ-sås som bara adderar till sältan. Gratängen var ojämnt tillagad. I delar som mos, i delar hård.

Tredje rätten – raggmunk med fläsk. Normalt en av mina favoriter. Inte den här. Det är mer pannkaka än raggmunk. Alldeles för lite potatis. Och "fläsket" liknar mer någon form av skinkchips. Det är överstekt och alldeles för tunt. Till det serveras den billigaste lingonsylten de kunde hitta.

När kvaliteten är betydligt lägre än frysta Findus-lådor för en tredjedel av priset är det inte roligt. Ambitionen är bra, men anställ en kock. En som kan laga mat.

Kommentarer