Köttbullar på Nya Hattfabriken – mycket bättre blir det inte.


Det känns skönt att få hylla något, till skillnad från alla dåliga upplevelser och de recensioner de resulterat i. Hyllas bör Nya Hattfabriken i Västerås – en restaurang som valt att fokusera på rustika rätter och långkok. Och de gör det med bravur.

De har ingen stjärna i Guide Michelin, men de förtjänar definitivt en omväg. För den här restaurangen kan laga mat.

Här serveras biff, schnitzel, Wallenbergare, Moules Frites, gös och mycket annat. Men också köttbullar, och de förtjänar ett särskilt beröm.


Hattens köttbullar serveras med lingon, potatispuré, pressgurka och en gudomlig sås. Så ska köttbullar smaka. Det är mustiga smaker, en len och perfekt balanserad puré och härlig syra från både lingonen och gurkan. Och själva köttbullarna är saftiga, smakrika och precis som de bör vara.

Om du någon gång vill bjuda på vad som får sägas vara en av Sveriges signaturrätter, då ska du gå till Nya Hattfabriken.

Betyg

Matkvalitet: 9/10
Smak: 9/10
Mättnad: 7/10
Prisvärdhet: 8/10
Totalomdöme: 8+/10

Kommentarer