Triss i ICA-rätter – Tortellini Ost & Skinka, Lasagne Bolognese och Kyckling med Pasta Pesto.

ICA fyller ständigt på med egna rätter. Och behöver man en snabb lunch finns det en hel del att välja på.

Jag provade två av dem: ICA Tortellini Ost & Skinka och ICA Lasagne Bolognese. Låt oss börja med den förstnämnda.


Allt som går via mikron blir ju som det blir. Och förväntningarna är inte skyhöga, direkt. Inte minst när jag ser att såsen bara täcker två tredjedelar av pastan.

Väl på en tallrik ser det dock lite bättre ut. Det är vad man kan förvänta sig, varken mer eller mindre. Men faktiskt ganska gott, relaterat till många andra färdigrätter.Pastan blir ojämnt tillagad. De som ligger i sås blir lite överkokta, de andra lite för hårda. Men vid en första avsmakning sitter ändå smakerna där. Ostsmaken är tydlig och sältan ganska välbalanserad. Det är krämigt och mättande.

Men det är någonting i smaksammansättningen som får mig att titta närmare på förpackningen. Inte oväntat är det en lång innehållsförteckning, och de flesta huvudingredienser har en massa E-nummer. Dessutom vill de tillägga att maten kan innehålla spår av kräftdjur, fisk, sojabönor, selleri, senap eller blötdjur. Kanske var det någon sådan bismak som jag kände.

På det hela taget är det ändå en helt okej lunch när magen vill ha sitt.

Betyg för ICA Tortellini Ost & Skinka

Matkvalitet: 4/10
Smak: 4/10
Mättnad: 6/10
Prisvärdhet: 5/10
Totalomdöme:

Helt okej är dock inte de andra två rätterna. Först ut är ICA Lasagne Bolognese. Det är dock inte vad förpackningen innehåller. Inte i närheten.


Det börjar inte bra, ens med utseendet, och jag förstår att det här kommer att bli en stor besvikelse. Men föga anade jag ett sådant bottennapp.


Värm och på en tallrik ser det inte mycket bättre ut. Det som ska föreställa Bolognese-sås är som hämtat från en barnmatsburk. Det smakar burkravioli i tomatsås, utan raviolin då.


Rätten består av fyra lasagneplattor med denna sås ovanpå, inte mellan lagren. Till det och något som ska likna bechamel, men som har en märklig konsistens – närmast plastig – och helt smaklös.


Jag var på väg att slänga alltihop efter första tuggan, men hungern vann den kampen. Det är dock en av mina sämsta matupplevelser någonsin. Köp inte! Och skärp er, ICA!

Betyg för ICA Lasagne Bolognese

Matkvalitet: 2/10
Smak: 2/10
Mättnad: 3/10
Prisvärdhet: 2/10
Totalomdöme:
Så till den tredje och sista rätten, ICA Kyckling med pasta och pesto. "Färdig att äta" står det på förpackningen. Nej, färdig att slänga i soporna är mer korrekt.


Det här är ju normalt sätt en enkel och god rätt. Och innehållsförteckningen har både pinjenötter och pecorino-ost. Det borde vara gott, men det är det inte.

Jag kliar mig i huvudet för att försöka förstå hur man kan misslyckas så. Pastan är tjock och mjölig, och smakmässigt är det någon sur och besk smak som tar över alltihop. Inte alls den där fräschören som grön pesto normalt sett ger. Så efter ett smakprov blev det destination soppåse för denna rätt.


Alltså ännu en rätt att undvika!

Betyg för ICA Kyckling med pasta pesto

Matkvalitet: 2/10
Smak: 2/10
Mättnad: Inget betyg
Prisvärdhet: 2/10
Totalomdöme:

Kommentarer