Iberico-gris på Pitcher's – inte så dumt.

Magen kurrade under en shoppingtur på stan, och det blev dags för lunch. På lördagar marknadsför Pitcher's i Västerås sin lunch just så – "shoppinglunch" – så kanske var det något med den kopplingen som fick mig att välja just dem. 

Jag har inte varit särskilt nöjd med maten där tidigare, men saker förändras.

På menyn står bland annat Iberico-gris. Och det är ju gott. Iberico är alltså gris från den iberiska halvön (alltså från Spanien eller Portugal). Det finns lite begreppsförvirring här och där. Men den anses, med all rätta, vara särskilt bra. Till exempel görs Pata Negra, den utsökta och eftertraktade lufttorkade skinkan på svartfotade iberiska grisar. 

Nu vet jag inte vilken detalj jag blev bjuden på, men gott var det.


Ett mycket mört och välmarmorerat kött tillsammans med varierade rotsaker och en grönsallad. I vissa delar tar fettet i grisen över, och kryddningen gav mer att önska. Men med lite tillförd salt och peppar (tyvärr vitpeppar), kom smakerna fram. Ett särskilt plus för de vällagade rotsakerna. De tillförde mycket till något som, trots det goda köttet, hade blivit lite tråkigt.

Betyg för Iberico-gris på Pitcher's i Västerås

Matkvalitet: 7/10
Smak: 7/10
Mättnad: 7/10
Prisvärdhet: 6/10
Totalomdöme:

Kommentarer