Om mig


Så vem är jag? Och varför skriver jag om mat som andra har lagat?

Jag heter Daniel, och så mycket mer om mig än att jag är matintresserad, 40 år och bor i Västerås med sambo och hund behöver man kanske inte veta. Är du nyfiken på fler detaljer, får du gärna fråga. Den här bloggen handlar inte så mycket om mig, men förstås består den av personliga omdömen och åsikter.

Jag älskar att laga mat åt andra, men under en period som singel blev inspirationen till att vara kreativ i köket betydligt lägre. Då blev det mer färdiglagat och butiksmat på tallriken. Och det blev starten på att börja att skriva om färdigrätter, halvfabrikat, hemkört och rätter på restauranger. Alla former av mat som andra än jag själv har lagat.

Mina bedömningar baseras på matkvalitet, smak, mättnadsvärde samt prisvärdhet (och ibland service). Dessa kriterier bedömer jag på en skala mellan 1 och 10. Snittvärdet på det jag kan bedöma ger ett totalomdöme.

Allt bedöms förstås relativt. Jag bedömer en färdigrätt jämfört med andra färdigrätter. Och en lyxig restaurangrätt jämfört med andra restaurangrätter. Därför kan både en färdigrätt och en restaurangrätt få en 7:a, men det innebär inte att de är lika bra.

Hör gärna av dig med tips om vad du vill att jag ska testa!

Kommentarer

  1. Fortsätt med att bedöma färdigrätter av olika slag tack. Intressant att läsa på vad man bör köpa innan man går till butiken.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar